Gerekli Malzemeler
Evinizde ve ya işyerinizde boya yapılacak duvar İçin, Plastik Boya veya Silikonlu Boya, Tavan Boyası
Fırça olarak, Kestirme Fırçası (3-4 Numara) Plastik Boya Rulosu ve Saten Boya Rulosu, Mini rulo 10’luk(ulaşılamayan veya 20’lik rulonun giremeyeceği yerleri için)
Boya Temizliği için, boya ızgarası (Boya fazlasını almak için kullanılır acemiler için idealdir)
Duvar harici yer için kalın naylon veya karton, perdelikler için kâğıt bant 5–10 cmlik
Boya için Boş kova (Büyük olmalı)
Sırık (2 metreye kadar)
Alçı
Zımpara
100’lük Spatula
Eğri saplı spatula
Ev veya işyerleri için boyama işlemi sırasıyla boya için büyük bir kovaya alınır boya uygun oradan inceltilir. Kullanılacak olan Rulolar ve kestirme fırçaları yıkanır iyice kurutulur ( nemli olacak şekilde ıslak değil )
Boya damlamasını engellemek için yerlere naylon veya karton serilir.
Eğer boya bir şekilde yerlere veya mobilyalara bulaştıysa endişe etmeyiniz. Taze ise nemli bir bezle hemen silinir. Kurumuşsa şayet yine nemli bezle kolaylıkla silinebilir. Maske bandı bütün boya değecek süpürgeliklere kapı kenarlarına yapıştırılır. Dikkat edilecek husus düz bir şekilde maske bandı duvara taşmadan bandın çekilmesidir.
Boyacı ustası Ankara Boya yapılacak duvarda kabarık, çatlak varsa üste anlatıldığı gibi spatula ile çatlaklar açılabildiği kadar açılır kabarıklıklar iyice kazınır. Alçı veya nalburdan hazır olarak alınan hazır macun yüzeye uygulanır. Kuruma gerçekleştikten sonra pürüzsüz olacak şekilde zımparalanır.
Boyacı ustası Kestirme işlemlerine başlamadan önce bu işin püf noktasını öğrenmelisiniz. İşin püf noktası kestirme fırçasını boyaya daldırıp iyice boya yapmıyoruz. Boya Fırçanın 2’cm üstüne çıkmayacak şekilde boyayı ufak ufak fırçaya değdiriyoruz. Boya yı duvara uygularken yedire yedire ve akıntı olmayacak şekilde uyguluyoruz. Bütün evin kestirmesini yapmak doğru bir yaklaşım değildir. Kestirme yapılan yer kurumadan hemen ruloyla duvarlara boya yapılmalı. Böylece kestirme yapılan yerde kat , iz oluşması engellenir.
Duvarda boya ya başlamadan önce üste anlatıldığı gibi ruloyu komple daldırmadan ufak dokunuşlarla ve döndürerek ruloya boyanın dokunması sağlanır. Ankara boyacı ustası Duvarlarda belli bir alan boyanır. Üzerinden tarama gerçekleştirilir ve asla rulo kuru kuru duvarlara boyama yapılmaz.
Birinci kat boya ince bir şekilde uygulanır. Emilim fazlaca olduğu için. İkinci kat boya daha kalın uygulanabilir. Eğer duvar temiz ise genelde iki kat boya yeterlidir. Eğer kirli bir duvarınız varsa 3 hatta 4 kat boya vurmanız gerekebilir.
Yağlı boya üzerine direk silikonlu boya uygularsanız tırnağınızla bile boyayı sökebilirsiniz. Duvarınızda yağlı boya varsa geçiş astarı vurmadan kesinlikle boya uygulamayınız.
Boya işlemimiz bitti yavaşça bantları çekiniz. Eğer bantlar boyaya yapışırsa boyayı duvardan çeker bu durumda rötuş yapmanız gerekebilir.
Sizin için en iyisini tasarlamada ve inşa etmede size yardımcı olabiliriz.
İletişim